اگر میخواهید برای مراسم عقد خود برنامه ریزی کنید و بهترین برنامه را داشته باشید، باید به یک سری قواعد توجه کنید. تهیه چک لیست برنامه ریزی مراسم عقد، جزء کارهای مهمی است که باید انجام دهید و لیستی از برنامههای خود را در آن بنویسید. ما در این جا به شما کمک میکنیم تا بتوانید یک برنامه ریزی درست و خیلی خوب برای مراسم عقد خود داشته باشید.
اهمیت تهیه چک لیست برنامه ریزی مراسم عقد
همانطور که عنوان کردیم، شما برای برنامه ریزی هرچه بهتر مراسم عقد خود، باید یک چک لیست برنامه ریزی مراسم عقد تهیه کنید. حالا این سوال پیش میآید که تهیه کردن این چک لیست چه اهمیتی دارد و آیا حتماً لازم است که چک لیست تهیه شود؟ مسلماً تمام زوجهای جوان تمایل دارند که مراسم عقد آنها به بهترین شکل ممکن برگزار شود و بتوانند شبی خاطره انگیز و رویایی را برای مهمانهای خود رقم بزنند. همانطور که میدانید، کارهای مراسم عقد زیاد هستند و بسیاری از زوجهای جوان ممکن است به خاطر مشغله کاری خود و همینطور استرسی که برای برگزاری مراسم دارند، برخی از کارها را فراموش کنند.
همچنین بخوانید: متن کامل خطبه عقد دائم با ترجمه + مستحبات
بنابراین اینجاست که تهیه کردن چک لیست برنامه ریزی برای مراسم عقد، اهمیت پیدا میکند. تهیه کردن چک لیست کمک میکند تا بتوانید استرس کمتری را برای برگزاری مراسم داشته باشید و همینطور شب خیلی خوبی را برای خود و مهمانهایتان رقم بزنید. از طرفی دیگر انجام این کار باعث مدیریت هزینهها میشود و شما میتوانید با توجه به بودجهای که دارید، برنامههای خود را به پیش ببرید. لازم به ذکر است که خانوادهها هم میتوانند در این امر فرزندان خود را یاری کنند، اما باید بگذارند که دختر و پسر تصمیم نهایی را برای برنامههای خود بگیرند.
چک لیست برنامه ریزی برای مراسم عقد
در این بخش به مرحله نوشتن مراحل قبل از عقد در چک لیست میرسیم که این مراحل شامل:
- مشخص کردن یک تاریخ مناسب برای عقد: یکی از مهمترین کارهایی که در مراسم بله برون انجام میشود، انتخاب یک تاریخ مناسب برای برگزاری مراسم عقد است. خانوادهها معمولاً تاریخ برگزاری مراسم عقد را در مناسبتهای مختلف یا اعیاد مشخص میکنند و باید توجه داشته باشند که معمولاً تالارها در روزهای تعطیل هزینه بالاتری را برای برگزاری مراسمهای مختلف دریافت میکنند. بنابراین بهتر است که از چند ماه قبل تاریخ برگزاری مراسم خود را مشخص کنید.
- مشخص کردن تعداد تقریبی مهمانها: قبل از برگزاری مراسم، حتماً باید تعداد مهمانها را به صورت حدودی بدانید تا بتوانید به شکل دقیقتری برنامه ریزی کنید. برای مشخص کردن تعداد مهمانها، میتوانید از خانوادههای خود کمک بگیرید و افرادی که برایتان عزیز هستند را دعوت کنید. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که از لحاظ مالی محدودیتهایی دارید، بهتر است مراسم را به صورت سادهتر برگزار کنید و تعداد مهمانهای کمتری را دعوت کنید.
- رزرو محضر: مرحله بعدی انتخاب و رزرو محضر است که باید با توجه به ظرفیت مهمانهای خود، محضر مورد نظرتان را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که محضر بهتر است در محدوده مکانی نزدیک به محل اقامتتان باشد و میتوانید تعداد ۳ تا ۵ محضر را در نظر بگیرید و با توجه به تعداد مهمانهای خود، یک محضر مناسب انتخاب کنید. اگر به صورت حضوری به محضر رفتید، باید یک سری موارد را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال در مورد هزینههای مراسم سوال کنید و یا بپرسید که عاقد چه کسی است. همچنین جویا شوید که امکان رزرو یک تاریخ مناسب برای شما را دارد یا نه. در صورت تمایل به پذیرایی و عکاسی از طرف محضر، حتماً لیست منوی محضر را مشاهده کنید و همینطور در مورد هزینههای عکاسی محضر هم سوال کنید.
- سفارش لباس عقد عروس: یکی از انتخابهای خیلی مهمی که برای مراسم عقد وجود دارد، انتخاب لباس عقد برای عروس خانم است. عروس خانم باید با توجه به المانهای مختلفی همچون فرم اندام و مکانی که در آن مراسم برگزار میشود، لباس خود را انتخاب کند. اگر میخواهید با آگاهی بیشتری لباس عقد خود را انتخاب کنید، پیشنهاد میکنیم از یک طراح لباس ماهر کمک بگیرید.
- خرید کت و شلوار داماد: همانطور که عروس باید در مراسم عقد لباس مناسبی بر تن داشته باشد، انتخاب یک لباس مناسب برای داماد هم، دارای اهمیت است. عروس و داماد عزیز باید با حوصله برای انتخاب کت و شلوار داماد اقدام کنند و به مراکز فروش کت و شلوار مراجعه نمایند.
- مراحل آزمایش ازدواج: همانطور که میدانید، دختر و پسر قبل از این که ازدواج کنند، باید یک سری از آزمایشها را انجام دهند. یک یا دو هفته قبل از برگزاری مراسم عقد، باید به محضر بروید و از محضر نامهای برای انجام آزمایشهای لازم را دریافت کنید. سپس باید به آزمایشگاه بروید و آزمایشها را انجام دهید. برای دادن آزمایش، باید به یک آزمایشگاه معتبر که از طرف محضر معرفی شده است، بروید.
- خرید حلقه: یکی دیگر از مراحلی که باید در چک لیست برنامه ریزی مراسم عقد نوشته شود، خرید حلقه است. برای خرید حلقه، عروس داماد باید به طلا فروشیهای مختلف مراجعه کنند و در نهایت یک حلقه زیبا و مناسب برای خود انتخاب کنند. هزینه حلقه عروس به عهده داماد و در مقابل هزینه حلقه داماد به عهده عروس است. معمولا عروس دامادهای عزیز، حلقههای خود را به صورت ست انتخاب میکنند.
- خرید ساعت: خرید ساعت را هم باید در چک لیست خود بنویسید و توجه داشته باشید که برای خرید ساعت، یک برند خوب را انتخاب کنید و ترجیحاً ساعتی را بخرید که کلاسیک باشد.
- انتخاب آرایشگاه برای عروس: معمولاً عروس خانمهای عزیز برای مراسم عقد خود، به آرایشگاه میروند و دوست دارند در زیباترین حالت ممکن خود باشند. حتماً چند هفته قبل از مراسم عقد خود، به دنبال یک آرایشگاه مناسب بگردید و در نهایت تمام اطلاعات لازم در مورد شرایط آرایشگاه را هم جویا شوید. پیشنهاد میکنیم آرایشی را انتخاب کنید که زیاد شلوغ نباشد.
سایر موارد چک لیست برنامه ریزی مراسم عقد
علاوه بر مواردی که در قسمتهای بالا در عنوان کردیم، باید یک سری موارد فرعی را هم، در چک لیست خود یادداشت نمایید. این موارد شامل:
همینطور بخوانید: تفاوت عقد و نامزدی در چیست؟
- خرید زیر لفظی عروس: اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که به زیر لفظی اعتقاد دارید، پیشنهاد میکنیم که این مورد را هم به چک لیست خود اضافه کنید. معمولاً داماد برای این که از عروس جواب بله را بگیرد، برای او هدیهای به عنوان زیر لفظی خریداری میکند. معمولا خرید هدیه زیر لفظی به عهده خانواده داماد است. هدیه زیر لفظی میتواند شامل طلا یا سکه باشد. شایان ذکر است که همه افراد به خرید زیر لفظی اعتقادی ندارند.
- انتخاب آتلیه: اگر میخواهید عکاسی مراسم خود را به محضر بسپارید، کارتان راحتتر میشود. ولی اگر قصد دارید خودتان یک آتلیه عکاسی مناسب انتخاب کنید، باید یک سری کارها را انجام دهید. به عنوان مثال باید در شهری که ساکن هستید، چند آتلیه را شناسایی کنید و همینطور نمونه کارهای عکاسی آنها را ببینید و همینطور از لیست قیمتهای آنها هم آگاه شوید.
- هماهنگی برنامه شام: معمولا کسانی که مراسم عقد را در محضر برگزار میکنند، به مهمانهای خود شام هم میدهند. همانطور که میدانید، انواع مختلفی از غذاها وجود دارند که شما میتوانید یک یا چند نمونه از آنها را به عنوان شام مراسم عقد انتخاب کنید. توجه داشته باشید که سطح رستوران و همینطور کیفیت غذای آن، باید با مراسم عقد متناسب باشد.
- دعوت مهمانها: مرحله بعدی مربوط به دعوت مهمانها است که این مورد هم باید در چک لیست نوشته شود. برای این کار میتوانید تمام مهمانهایی که مد نظر دارید و همینطور مهمانهایی که مد نظر خانواده هم هستند را یادداشت کنید. معمولا بسیاری از افراد برای دعوت مهمانها به مراسم عقد، کارت دعوت نمیفرستند و از طریق تماس تلفنی یا پیامک مهمانها را دعوت میکنند. بهتر است که بچهها در مراسم عقد حضور نداشته باشند.
- آرایشگاه داماد: اگر آقا داماد تمایل به رفتن به آرایشگاه را دارد، بهتر است که برنامه آرایشگاه رفتن او را هم به چک لیست اضافه کنید. پیشنهاد میکنیم که آقا داماد عزیز به آرایشگاهی برود که از قبل او را میشناسد.
- سفارش دسته گل برای عروس: دسته گل عروس هم، یکی از برنامههایی است که باید قبل از مراسم عقد هماهنگیهای لازم برای سفارش آن صورت بگیرد. چند روز قبل از برگزاری مراسم عقد، دسته گل مورد نظر خود را سفارش دهید.
- سفارش شیرینی و کیک: در نهایت باید اقدامات لازم برای سفارش کیک یا شیرینی مجلس را هم انجام دهید. توجه داشته باشید که اندازه کیک مورد نظر، باید با تعداد مهمانها هماهنگ باشد.
در این رابطه بخوانید: آداب و رسوم زیر لفظی سر عقد/ شعر زیر لفظی مراسم عقد
سخن پایانی
همه افراد این نکته را میدانند که داشتن برنامه ریزی برای انجام هر کاری، میتواند منجر به بهتر شدن روند انجام آن کار شود. یکی از مراسمهای مهمی که در زندگی هر فردی وجود دارد، مراسم عقد او است. مسلماً داشتن یک برنامه ریزی منظم و درست برای این مراسم هم، لازم است. افراد مختلف میتوانند برای بهتر و منظم شدن کارهای خود، از چک لیست برنامه ریزی مراسم عقد استفاده کنند و لیست تمام کارهایی که قرار است انجام دهند را به ترتیب در آن یادداشت کنند تا کاری را از قلم نیندازند.