خرید کردن برای اکثر خانومها یک کار بسیار لذتبخش و شیرین است. اگر قرار باشد این خریدها برای شروع زندگی مشترک آنها باشد لذت این کار چند برابر نیز میشود. یکی از برجستهترین مسائلی که عروس و خانوادهاش قبل از برگزاری مراسم عروسی با آن دست و پنجه نرم میکنند تهیه لیست جهیزیه و خرید اقلامی است که در آن نوشته شده است. به دلیل وجود انواع اقسام وسایل و برندهای مختلف، خری جهیزیه عروس یک کار دشوار محسوب میشود از این رو تهیه لیست جهیزیه عروس و جلو رفتن طبق آن یک امر ضروری است تا بتوانید کارهایتان را بهتر مدیریت کنید و در کمترین زمان ممکن جهیزیه خود را تکمیل کنید. برای انجام این کار بهترین گزینه این است که موارد لیست را دسته بندی کنید و هر کدام از وسایل مربوط به هم را در یک دسته جداگانه قرار دهید تا لیست جهیزیه خود را مرتب کنید. برای مثال ابتدا وسایل برقی ضروری، سپس وسایل چوبی، ظرف و ظروف و … را به ترتیب تا آخر جدا کنید.
سوالی که هنگام خرید اقلام لیست جهیزیه ممکن است برای عروس و داماد پیش بیاید این است که از کجا باید شروع کرد؟ پیشنهاد ما به شما این است که ابتدا وسایل بزرگتر و ضروریتر را خریداری کنید سپس به سراغ بقیه وسایل کوچکتر لیست جهیزیه بروید. نکتهای که هنگام خریدن جهیزیه باید به آن توجه کنید اندازه و ابعاد خانه و آشپزخانه خودتان است. برای جلوگیری از مشکلاتی مثل جا نشدن وسایلتان در خانه بهتر است که از قبل متراژ هر قسمت را در نظر بگیرید و بعد اقدام به خریدن وسایل لیست جهیزیه کنید.
گل جیب داماد یا بوتونیهها سالهاست که یکی از اکسسوریهای سنتی دامادها و مجالس عروسی آنها بوده است. این بلاگ را حتما بخوانید.
چرا بهتر است که لیست جهیزیه کامل تهیه کنیم؟
همانطور که کمی قبلتر ذکر کردیم تهیه لیست جهیزیه یک نظم و ترتیب خاص به برنامه خرید شما میدهد. اما یکی دیگر از هدفهای تهیه لیست جهیزیه این است که بتوانید وسایل ضروری را در ابتدای لیست بنویسید و وسایلی که از نظرتان اهمیت چندانی ندارند و ضروری نیستند را در آخر قرار دهید و یا حتی از لیست پاک کنید. اگر ابعاد خانه شما کوچک است بهتر است که از خریدن وسایل خیلی بزرگ و بی استفاده و پرهیز و از چشم و هم چشمی دوری کنید.
نکاتی که هنگام تهیه موارد لیست جهیزیه باید به آن دقت کنید
خرید فرش: یکی از مواردی که تقریبا همه عروس خانومها آن را در لیست جهیزیه خود مینویسند فرش است. همانطور که میدانید دو نوع فرش ماشینی و دستبافت داریم. به دلیل قیمت بالای فرشهای دستبافت ترجیح و پیشنهاد ما این است که از میان فرشهای ماشینی آیتم مورد علاقه خود را خریداری کنید.
خرید مبلمان: دومین مورد از لیست جهیزیه عروس که میخواهیم راجب آن صحبت کنیم مبلمان است. معمولا زوجهایی که تازه زندگی مشترک خود را شروع میکنند در خانههایی با متراژ پایین زندگی میکنند. پس بنابراین بهتر است که از خرید سرویس مبلمانهای عظیمالجثه که مقدار فضای زیادی از سالن را اشغال میکنند پرهیز کنید. همچنین تاکید روی این موضوع زمانی بیشتر میشود که شما در خانه اجارهای ساکن باشید. ممکن است بنا به هر دلایلی مجبور به تعویض و اسباب کشی شدید و سالن خانه بعدیتان جای کافی برای سرویس مبلمانتان را نداشته باشد.
خرید سرویس خواب: وسایلی که برای تکمیل کردن اتاق خواب عروس و داماد لازم است شامل سرویس تخت خواب، تشک، بالشت، میز آرایشی و دراور میباشد. همچنین میتوانید اگر کمد دیواری ندارید و یا تعداد آنها کم است، خرید کمد هم به این اقلام اضافه کنید. اگر مستاجر هستید پیشنهاد ما به شما این است که یک سرویس خواب کم حجم، سبک و با قیمتی مناسب تهیه کنید. زیرا اگر مجبور به اسباب کشی شدید نه نگران جای آن در اتاق خواب بعدی باشید نه نگران آسیب دیدن آن هنگام جا به جایی. انواع تخت خوابهای چوبی و فلزی و فرفوژه برای خرید در بازار موجود است. اگر میخواهید سرویس خواب تا مدت طولانی برایتان کار کند پیشنهاد ما سرویسهای فلزی است. اما به این نکته توجه کنید که زیر تخت خواب فلزی فرش نیندازید زیرا ممکن است پایههای آن فرش را سوراخ کند.
حذف کردن وسایل غیر ضروری: هنگامی که دارید موارد لیست جهیزیه خود را تهیه میکنید بهتر است که از خرید لوازم غیر ضروری مانند وسایل تزئینی، دکوری و لوکس مثل تابلو و مجسمههای پر زرق و برق چشم پوشی کنید تا خرج و مخارج خرید جهیزیه را تا حد امکان کاهش دهید. این مدل وسایل را عروس و داماد بعدا میتوانند خودشان تهیه کنند.
وقتی صحبت از برنامه ریزی برای عروسی می شود، یکی از مهمترین تصمیمات انتخاب منوی شام برای ارائه بھترین غذای عروسی است. بلاگ شام عروسي چي خوبه؟ را حتما بخوانید.
خرید کدام یک از موارد لیست جهیزیه بر عهده داماد است؟
در بسیاری از شهرها این رسم وجود دارد که داماد هم قسمتی از خرید جهیزیه را تقبل میکند و به خانواده عروس کمک میکند. قانونی مبنی بر اینکه کدام وسایل را داماد باید بخرد وجود ندارد و این موشوع کاملا بستگی به فرهنگ و آداب و رسوم و نظرات خانوادهها بستگی دارد که در مراسم خواستگاری در مورد آن صحبت شده است. اما معمولا در اکثر اوقات داماد چند تکه از وسایل تقریبا درشت مانند فرش، تلوزیون، بوفه و یا وسایل آشپزخانه را خریداری میکند.
آیا باید جهیزیه را به صورت یک جا خرید؟
خرید جهیزیه عروس یکی از دیرینهترین رسومات ازدواج در ایران بوده که همچنان با گذشت این همه سال حساسیت زیادی روی آن نشان داده میشود. هدف از دادن جهیزیه این است که به تشکیل زندگی و خرج و مخارج داماد در ابتدای مسیر ازدواجشان کمک شود. البته شهرهایی نیز وجود دارد که مردمانش رسم دارند که خرید جهیزیه بر عهده داماد است و عروس باید بدون به زحمت خرید افتادن پا به خانهاش بگذارد. شما از زمان نامزدی تا جشن عروسی وقت دارید تا خرید جهیزیه خود را تکمیل کنید. میتوانید لیست جهیزیه خود را در همان ابتدا آماده کنید و کم کم به ترتیب اولویت طی مدت زمانی که وقت دارید آنها را تهیه کنید. البته یک موضوع دیگر که وجود دارد این است که برخی از مادران ایرانی از همان قبل از ازدواج شروع به خرید وسایل کوچک جهیزیه میکنند تا زمانی که وقت آن فرا رسید فشار زیادی را بابت خرید جهیزیه متحمل نشوند. این امر بسیار خوبی است زیرا هم به سرعت عمل شما در تهیه اقلام لیست جهیزیه خود کمک میکند هم با توجه به تورم و افزایش قیمت روزانه سود خواهید کرد.
بهتر است که از همان ابتدا برای خرید جهیزیه خود بودجهای مشخص کنید تا دچار مشکل نشوید. خرید جهیزیه یک هزینه بسیار زیاد است که خانواده مجبور به پرداخت آن هستند پس بهتر است که با بودجهبندی کردن تا حدودی از این بار روی دوش آنها بکاهید. اگر همینطور بدون برنامه شروع به خرید کنید ممکن است در آخر ببینید که پولی برای شما نمانده است و همچنان وسایل ضروری خود را تهیه نکردهاید. بهتر است که هنگام نوشتن لیست جهیزیه مقدار مبلغی که برای هر وسیله در نظر گرفتهاید را در مقابل آن ذکر کنید تا به مشکل مالی برنخورید و بتوانید پولتان را مدیریت کنید. برای مثال نمیتوانید اگر بر فرض کل بودجه شما 200 میلیون است 100 میلیون آن را به خرید یک قلم جنس مثل یخچال اختصاص دهید.
ترکیب رنگی وسایل لیست جهیزیه را چگونه انتخاب کنیم؟
بهتر است که قبل از شروع به خرید جهیزیه یک تم رنگی برای خودتان انتخاب کنید و سعی کنید وسایل جهیزیه را تا جای ممکن طبق آن خریداری کنید و یک هارمونی جذاب میان لوازم خانه خود پدید بیآورید. یک سری نکات وجود دارد که هنگام انتخاب رنگ وسایل باید به آنها دقت کنید. اگر شهری که شما در آن زندگی میکنید اکثر اوقات هوای آلوده و خاکی دارد، پیشنهاد ما به شما این است که از خرید لوازمی با رنگهای خیلی روشن مثل سفید یا شیری پرهیز کنید زیرا گرد و خاک و آلودگی روی آنها مینشیند و به سرعت تغییر رنگ میدهند. اگر متراژ خانه شما پایین است و از فضای کمی برخوردار هستید بهتر است که از رنگهای ملایم و روشن در چیدمان خانه خود استفاده کنید تا به بازتر نشان دادن فضای منزل کمک کند. برای مثال انتخاب مبلهای کرم رنگ با پردههای روشن میتواند انتخاب خیلی خوبی برای خانههای کوچک باشد.
کیک های عروسی برای قرن ها بخشی جدایی ناپذیر از جشن های عروسی بوده اند. پیشنهاد میکنیم مقاله تزیین کیک عروسی با گل طبیعی را از دست ندهید.
وسایل موجود در لیست جهیزیه ضروری
در ادامه مطلب مواردی ضروری لیست جهیزیه را برای شما آوردهایم تا در هنگام خرید بهتر تصمیم گیری کنید:
- سرویس خواب
- سرویس مبلمان
- یخچال
- فریزر
- پرده
- لحاف و تشک
- لباسشویی
- اتو
- سرویس قابلمه
- کتری و قوری
- سرویس قاشق و چنگال
- جارو برقی
- سرویس غذاخوری
- سرویس پذیرایی
لیست جهیزیه عروس 1401
مواردی که در ادامه برای شما جمعآوری کردهایم لیست جهیزیه کامل عروس 1401 است یعنی تمامی وسایل ضروری و غیر ضروری، همه در آن نام برده شدهاند:
- پرده
- لوستر
- روتختی
- میز اتو
- رومیزی
- چوب آویز لباس
- میز ناهارخوری مهمان
- بوفه
- کنسول
- میز تلفن
- وسائل تزیینی (مجسمه، قاب و …)
- روفرشی
- شمعدان
- سطل زباله
- جای دستمال کاغذی
- جاکلیدی
- میز عسلی
- ظروف داخل بوفه
- جعبه ابزار
- جعبه کمکهای اولیه
- پا دری
- چرخ خیاطی
- گل و گلدان
- چراغ مطالعه
- ساعت دیواری
- سرویس پلاستیک
- ست چاقو
- کفگیر
- ملاقه
- قندان
- جا ادویهای
- شیشه آب، سرکه و آبلیمو
- سطل برنج و قند و شکر
- سبد سیب زمینی و پیاز
- دستمال گردگیری
- جای کره و پنیر
- وردنه
- در باز کن
- ظروف کریستال
- شعله پخش کن
- زیر قابلمهای
- ترازو
- جا اسپندی
- زیر سیگاری
- پوست کن
- ظروف مسافرتی
- فلاسک چای
- تی
- جارو و خاکانداز
- ماشین ظرفشویی
- مایکروویو یا فر
- آسیاب
- مخلوط کن
- پلو پز
- سرخ کن
- چرخ گوشتی
- آبمیوه گیری
- گوشت کوب برقی
- سبزی خرد کن برقی
- تستر
- بخار پز
- زود پز
- قهوه ساز
- کباب پز
- همزن برقی
- ست چاقو میوه خوری
- سرویس چینی
- سرویس آرکوپال
- ظروف فر
- یخدان
- سینی
- لیوان
- استکان و فنجان
- بشقاب و کاسه دم دستی
- جارو شارژی
- بخار شور
- بخاری
- کولر
- پنکه
- اتو مو
- سشوار
- جای مایع دستشویی
- ظروف آجیل خوری
- سرویس پارچ و لیوان
- ظروف پیرکس
- غذا ساز
- ست ظروف چدن
- الک و صافی
- قوری مخصوص دم کردن زعفران
- چای صاف کن
- سیخ کباب
- جای کره و پنیر
- قالب کیک
- قالب یخ
- سفره
- سرویس دستگیره و دم کنی
- تخته گوشت
- رنده
- جا کفشی
- میز تلوزیون
- ظروف پلاسکو
- گردو خرد کن
- قیچی آشپزخانه
- روکش مبل
- رو فرشی
- مخلوط کن
به دنبال تهیه جهیزیه عروسی هستید؟ به شما بلاگ لیست جهیزیه عروس ضروری را پیشنهاد میکنیم.
برای دانلود لیست کامل جهیزیه عروس pdf کلیک کنید
جمعبندی
همانطور که گفته شد خرید جهیزیه یکی از رسومات قدیمی قبل از ازدواج است که هنوز که هنوزه به قوت خود پابرجا است. اگر نزدیک مراسم عروسی شما است و همچنان سردرگم به دور خود میچرخید و هیچکدام یک از وسایل جهیزیه خود را تهیه نکردید اصلا نیازی به نگران شدن نیست. فقط کافی است یک لیست جهیزیه کامل بنویسید و موارد در آن را اولویت بندی کنید. به همین سادگی بدون هدر دادن زمان میتوانید جهیزیه خود را آماده کنید.