یکی از سوالهای مهمی که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را درگیر کند، این است که شام عقد محضری به عهده کیست. به طور کلی باید گفت که مراسم عقد، هزینههای مختلفی دارد که یکی از این هزینهها، مربوط به شام عقد است. هر کدام از مناطق کشور، رسم و رسوبات مخصوص به خود را دارند و ما قصد داریم این موضوع را به صورت کلی مورد بررسی قرار دهیم.
برگزاری مراسم عقد به عهده کیست؟
هانطور که میدانید، معمولاً خانوادههای عروس و داماد باید در مورد پرداخت هزینههای مراسم عقد با یکدیگر صحبت کنند. مسلماً عروس و داماد هم، تمایل دارند که مراسم آنها به خوبی و خوشی برگزار شود و ممکن است در این باره هم با یکدیگر صحبت کنند که برگزاری مراسم عقد به عهده کیست. بهتر است قبل از برگزاری مراسم عقد، خانواده دو طرف صحبتهای لازم را در مورد برگزاری این مراسم انجام دهند و همینطور بر سر هزینهها هم به توافق برسند. اگر بخواهیم این موضوع را به طور کلی بررسی کنیم، باید بگوییم که قانونی کلی وجود ندارد که بگوید برگزاری مراسم عقد با کدام طرف است.
در این رابطه بخوانید: وظایف خانواده داماد در عقد محضری
معمولاً هر شهری با توجه به رسم و رسوماتی که دارد، مراسم عقد را برگزار میکند. ولی امروزه معمولاً برگزاری مراسم عقد و پرداخت هزینه شام، به عهده پدر عروس است. در مقابل برگزاری مراسم عروسی و پرداخت هزینه شام هم، به عهده داماد و خانواده اوست. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که تمایل دارید مراسم عقد و عروسی را یکی کنید، ممکن است چالشهای زیادی پیش رویتان قرار بگیرد. بنابراین به خاطر جلوگیری از اختلاف و چالش، بهتر است که تصمیم بگیرید هزینههای عقد و عروسی یکجا را با یکدیگر تقسیم کنید.
از جمله راه حلهای دیگری که برای این کار وجود دارد، این است که خانواده عروس و داماد به اینبرسند که هر کدام هزینه شام و پذیرایی مهمانهای خود را پرداخت کنند. مثلاً اگر خانواده عروس ۲۰۰ نفر مهمان و خانواده داماد ۳۰۰ نفر مهمان دارند، هر کدام وظیفه دارند که هزینه شام تعداد مهمانهای خود را پرداخت نمایند.
پرداخت هزینه شام عقد محضری به عهده کیست؟
اگر بخواهیم در مورد هزینههای شام عقد محضری برای شما عزیزان صحبت کنیم، باید بگوییم که همیشه صحبتهای زیادی بر سر این مسائل وجود دارد و حتی ممکن است بین برخی از خانوادهها اختلاف هم بیفتد. مخصوصاً خانوادههایی که در دو شهر متفاوت زندگی میکنند و مسلماً تمایل دارند که در این مورد با توجه به رسم و رسومات شهر خود تصمیم گیری کنند. برخی از خانوادهها اصرار دارند که حتماً این گونه مراسمها را با توجه به رسم و رسومات انجام دهند. اگر خانوادهها نسبت به مسائل مالی یکدیگر آگاهی داشته باشند، میتوانند از بروز برخی از اختلافها جلوگیری کنند.
همینطور بخوانید: برای عقد محضری چه مدارکی لازم است؟/ مدارک عقد دائم و موقت
در برخی از شهرها مانند شهر تهران، پرداخت هزینههای عقد به عهده خانواده عروس است و در مقابل در برخی از شهرها مانند مناطق شمالی خراسان، پرداخت هزینههای عقد تماماً بر عهده خانواده داماد است.
پرداخت هزینه عقد در محضر به عهده کیست؟
برخی از عروس و دامادها و خانوادههای آنها، تمایل دارند که عقد را فقط در محضر برگزار کنند و دیگر هزینهای برای تالار و جشن گرفتن نپردازند. با این اوصاف این سوال پیش میآید که پرداخت هزینه عقد در محضر به عهده کیست؟ اگر بخواهیم در مورد رسم و رسومات قدیم صحبت کنیم، باید بگوییم که از قدیم رسم بر این بوده است که هزینه محضر را داماد پرداخت کند. معمولا این هزینه شامل پذیرایی هم میشود که معمولاً پذیرایی، همان شیرینی و شربت است. اما ممکن است برخی از خانوادهها تمایل داشته باشند که به صورت شراکتی این هزینه را پرداخت کنند و تصمیم گیری در مورد این موضوع، کاملاً بستگی به نظر دو خانواده دارد.
اگر تمایل داشته باشید که بعد از برگزاری مراسم عقد در محضر، یک جشن کوچک در منزل بگیرید، اگر این جشن در خانه پدر عروس باشد، قطعاً هزینه پذیرایی از مهمانها بر عهده پدر عروس است. در برخی از مناطق هم، خانوادهها تصمیم میگیرند که بعد از محضر به جای این که تالار رزرو کنند، مهمانهای خود را به یک رستوران ببرند و به آنها شام بدهند. معمولا در این شرایط خانواده عروس و داماد تصمیم میگیرند که هر کدام به صورت جداگانه هزینه شام مهمانهای خود را پرداخت کنند. در نهایت باید بگوییم که برخی از آقا دامادها که استطاعت مالی دارند، میتواند تمام هزینه رستوران را خودشان پرداخت کنند.
راه حل تعیین هزینههای مراسم عقد بدون دعوا و مشکل
ما در قسمتهای بالا در مورد هزینههای مراسم عقد و این که هزینه شام عقد محضری به عهده کیست، صحبت کردیم و عنوان کردیم که رسومات مختلفی در این باره وجود دارند. گاهی اوقات پیش میآید که نزدیک عروسی، خانواده عروس و داماد بر سر این که چه کسی هزینههای مراسم را بپردازد، به اختلاف میخورند که ممکن است باعث شود مراسم به هم بخورد و باعث ناراحتی عروس و داماد شود. معمولاً این گونه تصمیمات توسط خانوادهها گرفته میشود، ولی عروس و داماد باید بدانند که مراسم در اصل برای آنها برگزار میگردد.
همچنین بخوانید: ترتیب مراسم عقد چگونه است؟ / برنامه ریزی مراحل عقد محضری
شما به عنوان عروس و داماد، باید بدانید که میتوانید با یک برنامه ریزی صحیح، خودتان تصمیماتی را در این زمینه بگیرید. یکی از توصیههایی که در این زمینه داریم، این است که اول وضعیت مالی هر دو خانواده را بسنجید و بعد در مورد هزینهها تصمیم گیری کنید. شما به عنوان عروس و داماد، میتوانید این درخواست را از خانوادههای خود داشته باشید که زیاد به رسم و رسومات و همینطور تجملات توجه نداشته باشند و هزینهها را میان خود تقسیم بندی کنند. به این شکل میتوانید برنامه ریزی بهتری داشته باشید و یک مراسم عقد آبرومندانه و با خوشی برگزار کنید.
پیشنهاداتی در مورد کاهش هزینههای مراسم عقد
با توجه به مطالبی که ارائه دادیم، متوجه شدید که شام مراسم عقد به عهده کیست و چگونه میتوانید یک مراسم عقد بدون دغدغه و دردسر داشته باشید. حالا ممکن است تمایل داشته باشید که تا جای ممکن، بتوانید هزینههای مراسم عقد را کاهش دهید که ما در ادامه مطلب شما را یاری خواهیم کرد. اگر جزء افرادی هستید که دوست دارید مراسم عقد خود را در تالار برگزار کنید، باید بدانید که هزینه رزرو تالار و همینطور پذیرایی از مهمانها، جزء مهمترین هزینهها به حساب میآیند. مسلماً تمامی افراد این مورد را میدانند که هر چقدر که تالار پذیرایی مجللتر و پذیرایی از مهمانها تجملاتیتر باشد، به همان نسبت هزینهها هم بالاتر خواهد رفت.
اگر قصد ندارید هزینه زیادی را برای مراسم عقد خود بپردازید، پیشنهاد میکنیم که یک تالار متوسط و با قیمت مناسب برای خود پیدا کنید. برای پیدا کردن یک تالار مناسب که بتواند به نیازهای شما پاسخ دهد، میتوانید در سایتهای مختلف اینترنتی به دنبال تالار بگردید. مسلماً در این سایتها پیشنهادات مختلفی پیش روی شماست و این امکان را دارید که با توجه به بودجه خود، یک تالار مناسب انتخاب کنید. از طرفی دیگر مشاوران هم، در این سایتها به صورت آنلاین مشاورههای لازم را در اختیارتان قرار میدهند و تمامی جوانب را در نظر میگیرند.
انواع پذیرایی مراسم شام عقد
پذیرایی شام در مراسم عقد دارای انواع مختلفی است که شامل پرس، دیس پرس و سلف سرویس هستند و باید بگوییم که پذیرایی به سبک پرس، نسبت به سلف سرویس و دیس پرس قدیمیتر است. اگر تعداد مهمانان شما زیاد است پذیرایی به سبک پرس مناسبتر است. لازم به است که شما با توجه به بودجهای که برای پذیرایی مراسم عقد کنار گذاشتهاید میتوانید نوع پذیرایی شام را انتخاب کنید.
- پذیرایی پرس
اگر قصد دارید پذیرایی پرس را انتخاب کنید، باید بدانید که این نوع پذیرایی فقط شامل یک نوع غذا است و به شکل پرس تک نفره هم انجام میشود.
- پذیرایی دیس پرس
پذیرایی دیس پرس نسبت به پذیرایی پرس، قدرت انتخاب بیشتری به شما میدهد و میتوانید سه نوع غذای اصلی را انتخاب کنید.
- پذیرایی سلف سرویس
در پذیرایی سلف سرویس هم، تنوع زیادی از غذاها میتواند وجود داشته باشد و معمولاً این نوع پذیرایی نسبت به سایر انواع پذیرایی، گرانتر است. غذاهایی که برای سلف سرویس انتخاب میکنید، باید از ظرفیت مهمانها بیشتر باشد، زیرا ممکن است یک نوع از غذاها طرفدار بیشتری داشته باشد و درست نیست که میز خالی بماند. در نهایت باید توجه داشته باشید که پذیرایی سلف سرویس، به شکلی است که ممکن است در آن غذاهای زیادی اسراف شوند.
همچنین بخوانید: ۶۲ مدل کیک عقد محضری جدید و لاکچری 2023
خلاصه مطلب
مجلس عقد یکی از مجالس مهم در ازدواج است که برنامه ریزی و هماهنگی برای آن، دارای اهمیت زیادی است. یکی از قسمتهای مهمی که مربوط به برگزاری مراسم عقد است، پذیرایی این مراسم است. هزینه شام عقد محضری، میتواند با توجه به توافق خانوادهها پرداخت شود و آنها میتوانند از طریق صحبت کردن، در این مورد تصمیم گیری کنند. شام بعد از عقد محضری، میتواند به سه روش در اختیار مهمانهای عزیز قرار بگیرد که در این محتوا این روشها را به شما عزیزان معرفی کردیم. همینطور توضیح دادیم که سلف سرویس نسبت به سایر انواع پذیرایی شام، تنوع بیشتری دارد و هزینه آن هم بالاتر است. در نهایت توصیه میکنیم که از پرداخت هزینههای اضافی برای مراسمهای خود پرهیز کنید و زیاد در قید و بند تجملات و چشم و هم چشمی نباشید.