مقالات

تفاوت عقد و نامزدی در چیست؟

تفاوت عقد و نامزدی در چیست؟

همانطور که می‌دانید، ازدواج دارای مراحل مختلفی است که عقد و نامزدی جزء مراحل آن هستند. ممکن است برخی از افراد تفاوت عقد و نامزدی را ندانند و به اشتباه این دو را یکی بدانند. اما باید بگوییم که عقد و نامزدی با یکدیگر متفاوت هستند و ما در این محتوا قصد داریم تفاوت این دو را برای شما عزیزان بیان کنیم.

نامزدی

زمانی که دو نفر می‌خواهند با یکدیگر ازدواج کنند، بعد از انجام دادن مراسم خواستگاری با یکدیگر نامزد می‌شوند. ممکن است برخی از افراد تعریف دقیقی از نامزدی نداشته باشند و همینطور ممکن است این سوال را بپرسند که نامزدی چیست و از طرفی دیگر تمایل دارند تفاوت عقد و نامزدی را هم بدانند. نامزدی همانطور که از نام آن پیداست، به معنی زدن نام است. به این منظور که نام زن بر مرد نهاده می‌شود و در مقابل نام مرد هم بر زن نهاده می‌شود. به طور کلی باید گفت، نامزدی قراردادی است که بین دو نفر برای ازدواج در آینده بسته می‌شود.

باید و نباید های دوران نامزدی

یکی از موضوعاتی که در مورد نامزدی وجود دارد، این است که این دوران زیاد برای خانواده‌ها مخصوصاً خانواده دختر خوشایند نیست. دلایل مختلفی پشت این موضوع وجود دارد که این دلایل شامل نداشتن وجه حقوقی و قانونی نامزدی، رسمی نبودن دوران نامزدی، ترس از سوء استفاده جنسی از دختر، ترس از به وجود آمدن خطا و همینطور به هم خوردن ازدواج هستند. در نتیجه با وجود این عوامل، خانواده‌های دختر و پسر تمایل دارند که زودتر مراسم عقد را انجام دهند. معمولا در دوران نامزدی دختر و پسر هم محرم یکدیگر نیستند.

در این رابطه بخوانید: سوالات دوران نامزدی

عقد

با توجه به تعریفی که در مورد نامزدی ارائه دادیم، در این قسمت می‌خواهیم تفاوت عقد و نامزدی را بیان کنیم. در دوران نامزدی دختر و پسر از نظر شرعی و قانونی با یکدیگر زن و شوهر اعلام نمی‌شوند، ولی در دوران عقد دختر و پسر به صورت رسمی و قانونی با یکدیگر زن و شوهر اعلام می‌شوند. بعد از انجام مراسم عقد، دختر و پسر و همینطور خانواده آن‌ها با توجه به قوانین به یکدیگر متعهد می‌شوند. یکی از مواردی که در دوران عقد وجود دارد، این است که اگر بین خانواده‌ها و دختر و پسر سازش نباشد، باعث می‌شود که جدا شدن آن‌ها در این دوران سخت‌تر از دوران نامزدی باشد.

تفاوت های دوران عقد و نامزدی

مسلماً خرج‌هایی که در دوران عقد متحمل خانواده‌ها می‌شود،‌ نسبت به دوران نامزدی بیشتر است و اگر در دوران عقد زن و شوهر از یکدیگر جدا شوند، از لحاظ مالی خسارت می‌بینند. حس ناامیدی و همینطور انگ خوردن هر دو طرف هم، یکی دیگر از پیامدهایی است که جدا شدن در دوره عقد دارد. در برخی از فرهنگ‌ها جدا شدن دختر و پسر در دوران عقد، از اعتبار خانواده‌ها هم کم می‌کند. در صورت طلاق در دوران عقد، روش پرداخت مهریه هم متفاوت است. اگر زن و شوهر با یکدیگر رابطه جنسی کامل داشته باشند، مرد باید به صورت کامل مهریه زن را پرداخت کند و در مقابل اگر زن و شوهر رابطه جنسی کاملی نداشته باشند، مرد باید نصف مهریه زن را پرداخت کند.

همچنین بخوانید : عقد محضری

تفاوت عقد و نامزدی

به طور کلی دوران عقد و نامزدی سه تفاوت عمده با یکدیگر دارند که این تفاوت‌ها عبارتند از:

تعهد: در دوران عقد، زن و شوهر بر اساس قانونی به یکدیگر تعهد دارند و باید به یکدیگر وفادار باشند. اگر در دوران عقد یکی از طرفین به طرف مقابل خود وفادار نماند، باید بر اساس احکام قانونی و حقوقی پاسخگو باشد. همینطور طرفی که به او خیانت شده است، می‌تواند از مسیر قانونی برای دریافت حق و حقوق خود اقدام کند. به طور کلی باید گفت، تعهد در دوران نامزدی مانند دوران عقد، قانونی نیست.

تفاوت های مرسوم دوران عقد و نامزدی

● قطعیت: معمولا تصوری که مردم در مورد دوران عقد دارند، این است که زن و شوهر به صورت جدی و مصمم تصمیم دارند در کنار یکدیگر زندگی کنند. در مقابل دوران نامزدی از این لحاظ مانند دوران عقد نیست و مردم این تصور را دارند که دوران نامزدی دورانی است که ممکن است هر کدام از طرفین ازدواج را به هم بزنند و قطعیتی در این دوران برای ازدواج وجود ندارد. یکی دیگر از تفاوت‌هایی که در مورد این دو دوره وجود دارد، این است که معمولاً در دوران نامزدی شور و هیجان دختر و پسر برای ارتباط داشتن با یکدیگر و همینطور پیام‌های عاشقانه بیشتر است. انجام این کارها معمولاً در دوران عقد، ممکن است کاهش پیدا کند، ولی این یک امر طبیعی محسوب می‌شود و لازم نیست نگران باشید.

رابطه جنسی: یکی دیگر مواردی که مربوط به تفاوت عقد و نامزدی می‌شود، برقراری رابطه جنسی است. در دوران نامزدی دختر و پسر نباید رابطه جنسی را به صورت کامل با یکدیگر برقرار کنند و به طور کلی این امر توصیه نمی‌شود. در صورتی که در دوران عقد، دختر و پسر به صورت رسمی و قانونی با یکدیگر ازدواج کرده‌اند و به عنوان یک زوج متاهل محسوب می‌شوند. برقراری رابطه جنسی در دوران عقد، به صورت کامل مانعی ندارد، ولی برخی از افراد حتی دوران عقد را هم برای داشتن رابطه جنسی کامل توصیه نمی‌کنند.

تفاوت برقراری رابطه جنسی در دوران نامزدی و عقد

در مورد برقراری رابطه جنسی در دوران عقد و نامزدی، باید بگوییم که دوران نامزدی دورانی است که در آن امکان جدایی به صورت عرفی و قانونی وجود دارد و دختر و پسر می‌توانند به راحتی از یکدیگر جدا شوند. در مقابل دوران عقد به شکلی است که در صورت جدایی، زن و شوهر همان مراحل طلاق را طی می‌کنند و در این دوران نمی‌توان به سادگی دوران نامزدی جدا شد. در دوران عقد از لحاظ رابطه جنسی، هر دو طرف باید در حد معقول به نیازهای جنسی یکدیگر پاسخ دهند. اما همانطور که گفتیم، بسیاری از مشاوران و همینطور خانواده‌ها، توصیه می‌کنند که رابطه جنسی کامل در دوران عقد صورت نگیرد.

دلایلی که برای برقرار نکردن رابطه جنسی به صورت کامل در دوران عقد وجود دارد این است که ممکن است عروس به صورت ناخواسته باردار شود و یا احتمال دارد که ازدواج به هم بخورد. از طرفی دیگر ممکن است شروع و اشتیاقی برای شب عروسی مخصوصاً برای داماد باقی نماند. در دوران نامزدی هم محدودیت‌ها از لحاظ برقراری رابطه جنسی نسبت به دوران عقد بیشتر است. یکی از موارد مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که در دوران عقد به خاطر اینکه زن و شوهر به صورت رسمی و قانونی با یکدیگر ازدواج کردند این حق را دارند که نیازهای جسمی خود را به صورت کامل برطرف کنند.

تفاوت برقراری رابطه جنسی در دوران نامزدی و عقد

 حتی سرکوب کردن میل جنسی در این دوران، ممکن است منجر به بد اخلاقی و انحرافات شود. در دوران نامزدی برقراری رابطه جنسی، بستگی به شخصیت دو طرف و همینطور فرهنگ خانواده دو طرف دارد. در دوران نامزدی برقراری رابطه جنسی که باعث از بین رفتن پرده بکارت در دختر شود، توصیه نمی‌شود. در این دوران ممکن است بر سر یک بی‌احتیاطی و همینطور یک هوس زود گذر، پرده بکارت دختر از بین برود و همینطور در صورت به هم خوردن ازدواج، زندگی دختر دچار مشکلات زیادی شود.

مزیت‌های دوران نامزدی

دوران نامزدی مدتی در بین بسیاری از افراد مختلف نادیده گرفته می‌شد، ولی امروزه رواج بیشتری پیدا کرده است. افرادی که به دوران نامزدی اهمیت می‌دهند و این دوران را در نظر می‌گیرند، می‌توانند از مزایایی بهره‌مند شوند. همانطور که می‌دانید، دوران نامزدی به فاصله بین خواستگاری تا مراسم عقد گفته می‌شود و شما باید در این دوران، بهترین تجربه‌ها و شناخت‌ها را از طرف مقابل خود به دست آورید. مدت زمان مناسب برای نامزدی، بین ۶ تا ۹ ماه توصیه می‌شود و در این مدت بهتر است که دختر و پسر زیر نظر خانواده‌ها به مکان‌های عمومی مختلف بروند تا با یکدیگر بیشتر آشنا شوند. بنابراین یکی از مزیت‌های مهم دوران نامزدی، شناخت بیشتر یکدیگر است.

یکی دیگر از مزیت‌هایی که دوران نامزدی دارد، این است که دختر و پسر در صورت داشتن تفاهم با یکدیگر، می‌توانند عشق و محبت بیشتری را نسبت به یکدیگر پیدا کنند. دست پیدا کردن به استقلال شخصیتی هم، یکی دیگر از مزیت‌هایی است که دوران نامزدی به همراه دارد. به این منظور که شما از طریق آشنایی بیشتر با طرف مقابل، می‌توانید بفهمید که او به خانواده‌اش وابستگی دارد یا نه. دختر و پسری که تمام مسائل زندگی خود را با خانواده خود در میان می‌گذارند و بر اساس نظر آن‌ها تصمیم گیری می‌کنند، نمی‌توانند زندگی خیلی خوبی داشته باشند. به طور کلی در این دوران می‌توانید برای زندگی آینده خود هم برنامه‌ ریزی کنید.

مزیت‌های دوران نامزدی

سخن پایانی

همانطور که گفتیم، دوران عقد و نامزدی از لحاظ مختلف با یکدیگر متفاوت هستند. تفاوت عقد و نامزدی، مربوط به برقراری رابطه جنسی، تعهد و قطعیت از لحاظ قانونی و حقوقی است. برخی از افراد به دوران نامزدی اعتقادی ندارند، ولی در نظر گرفتن برهه‌ای از زمان به عنوان دوران نامزدی، می‌تواند فوایدی برای آن‌ها به همراه داشته باشد. همانطور که می‌دانید، زندگی مشترک اهمیت زیادی دارد و دختر و پسر قبل از ازدواج، باید شناخت کافی را نسبت به یکدیگر به دست آورند. در صورت جدایی هم، در دوران نامزدی می‌توان نسبت به دوران عقد راحت‌تر جدا شد، زیرا در این دوران دختر و پسر به عنوان زن و شوهر رسمی و قانونی، اعلام نمی‌شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *